Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2010 13:05 - Републиканският шампионат по Ендуро обещава висок адреналин и 100% европейско ниво на състезанията
Автор: almapr Категория: Бизнес   
Прочетен: 985 Коментари: 0 Гласове:
1



На 28 април 2010 г. в пресклуб „България” Комисия „Ендуро” към Българската федерация по мотоциклетизъм официално обяви старта на тазгодишния републикански шампионат по Ендуро (РШЕ). Калин Кулев, Председател на Комисия Ендуро съобщи актуалните дати от календара на шампионата за сезон 2010. Шест кръга очакват мото и АТВ състезателите, като последният кръг в Шумен е валиден и за Източноевропейското първенство, което стартира само преди броени дни в Гърция.
Първи кръг от РШЕ ще се проведе този уикенд на 1 и 2 май в Казанлък на трасе край село Шейново. Борис Кърчев, Председател на мото клуб „Севтополис”, организатор на първия етап от шампионата сподели, че теренът на състезанието ще е истинско предизвикателство за издръжливостта на всички над 100 участници и техните машини. Той гарантира висок адреналин за пилотите и публиката, защото Ендуро надпреварата ще бъде съчетана със състезание по хил клаймбинг в подножието на връх Шипка и любителски мотокрос в неделя – 2 май.

Вторият кръг от РШЕ, с организатори „Риск” клуб – Габрово, ще се състои на 8 - 9 май. Вера Лагадова, Председател на „Риск” клуб припомни, че трасето ще се завърти около зимния курорт Узана на надморската височина от 1300м и подкани всички фенове на Ендурото да добавят важните дати в календара си. Вера Лагадова съобщи на журналистите, че Комисия Ендуро обявява конкурс за журналистически материали „Ендуро за всички”, чиято цел е да се покаже колко атрактивен и зрелищен спорт е Ендурото и да се популяризира сред повече хора.              

На пресконференцията също стана ясно, че един от най-живописните кръгове, третият, ще бъде в Добринище и ще посрещне ендуро феновете сред красивата природа на Пирин. Калин Кулев разкри, че няколко гръцки състезатели са проявили интерес да участват в надпреварата.
image
Истинско морско приключение обеща Атанас Терзиев, Председател на клуб „Несебър Мото”, организатор на
IV-ти кръг Ендуро Grand Prix Слънчев бряг. В пика на летния сезон на 14 – 15 август, по време на празника на град Несебър, почти в центъра на курорта „Слънчев бряг” ще се проведе ендуро кроса. Участниците в Ендуро Grand Prix Слънчев бряг ще изминат 3 обиколки по трасе от около 40 км с включени в него специални тестове. Маршрутът е в пресечен терен с много естествени препятствия, като достига билото на Стара планина. Това обещава много шоу и висок адреналин за публиката. Пети кръг се организира от мотоклуб „Екстрийм райдърс”, Търговище и ще се проведе на 4 и 5 септември, като клубът ще бъде домакин на състезание по ендуро за първи път.
По традиция и тази година шампионатът да завърши в Шумен. На 23 и 24 октомври там ще се състои последното състезание от РШЕ, което ще е валидно и за Източноевропейското първенство. Калин Кулев разкри, че вече усилено се работи по реализирането на планирания тридневен мото фестивал с много изненади, една от които ще е рок концерт в събота вечер.


Наскоро Комисия „Ендуро” смени своето ръководство, а заедно с  това настъпиха и изменения в правилника за провеждане на състезанията, който тази година е изцяло съобразен с изискванията на Европейския мотоциклетен съюз (UEM). Състезанията се провеждат в два дни, а участниците са разделени на 4 класа – мотоциклети „Експерт”, мотоциклети „Хоби”, АТВ и „деца”.

Още информация от нас, ще намерите тук http://rusepr.blogspot.com





Тагове:   мото,   АТВ,   Казанлък,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: almapr
Категория: Бизнес
Прочетен: 69889
Постинги: 34
Коментари: 18
Гласове: 44
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930